Έκθεση Γ' Λυκείου - Σχεδιαγράμματα

User Rating:  / 0

 

Τα πνευματικά δικαιώματα του υλικού αυτού δεν ανήκουν σε εμάς αλλά στους συγγραφείς του βιβλίου.

Σχεδιάγραμμα οικολογία

User Rating:  / 1

«Έχει κάθε λόγο, λοιπόν, η Ελλάδα να πρωτοστατήσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία ήδη κινείται, για να ληφθούν μέτρα αλλά και να εφαρμοστούν, ώστε να προστατεύσει το περιβάλλον, αυτόν τον ανεκτίμητο πλούτο       που δεν  είναι   μόνο πηγή ζωής, αλλά και η μοναδική οικολογική βιομηχανία».

Σε ένα άρθρο σου, που θα δημοσιευτεί στον ημερήσιο τύπο, αναλαμβάνεις να αναπτύξεις τις απόψεις σου για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν από τη χώρα σου, ώστε να προστατευτεί το φυσικό περιβάλλον από την ασύδοτη μόλυνση που προκαλείται σ’ αυτό. -       (600 λέξεις) 

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

Α. Το κείμενο αναφέρεται στην οικολογική καταστροφή που προκαλείται στο σύνολο του υδατικού ορίζοντα της Ελλάδας, εξαιτίας της ανθρώπινης παρέμβασης. Η μόλυνση των ακτών επιδρά αρνητικά τόσο στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας, όσο και στην ισόρροπη ανάπτυξη της χλωρίδας και της πανίδας των υγροτόπων. Ειδικοί επιστήμονες και διεθνείς οικολογικές οργανώσεις επισημαίνουν τους κινδύνους που απειλούν το σύνολο των ελληνικών υγροτόπων, ενώ κρίνεται επιτακτική η ανάγκη προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, με τη λήψη των απαιτούμενων μέτρων από το ελληνικό κράτος και με την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Read more: Σχεδιάγραμμα οικολογία

Σχεδιάγραμμα τυχερά παιχνίδια

User Rating:  / 2

Θέμα: Χρήμα-Πλούτος-Τζόγος

Α'. Σχεδιάγραμμα

Θέμα: Ο πλούτος υπήρξε ανέκαθεν μια από τις επιδιώξεις των περισσοτέρων ανθρώπων· και στην προσπάθειά τους να τον αποκτήσουν θυσίαζαν πολλά, έχοντας στο νου τους το ρητό: «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα». Αφού αναφερθείς στα θετικά που μπορεί να εξασφαλίσει για τον άνθρωπο η συνετή χρήση του πλούτου, να προβάλλεις τις συνέπειες της κακοδιαχείρισής του(κακής χρήσης).

Read more: Σχεδιάγραμμα τυχερά παιχνίδια

Σχεδιάγραμμα οικογένεια

User Rating:  / 0

Η κοινωνία είναι ένας οργανισμός που εξελίσσεται αδιάκοπα. Επόμενο λοιπόν είναι και οι θεσμοί να αναπροσαρμόζονται ακολουθώντας τη γενικότερη εξέλιξη.

Αποτέλεσμα αυτού είναι στη σημερινή εποχή, ο βασικότερος κοινωνικός θεσμός της οικογένειας, να περνάει κρίση μέσα στις σύγχρονες κοινωνικές συνθήκες, κυρίως στην παραδοσιακή του μορφή και γι αυτό δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον κοινωνικό του ρόλο.

Οι αιτίες της κρίσης είναι πολλές. Παραθέτουμε τις πιο σπουδαίες.

  • α) Το κυνήγι του υλικού ευδαιμονισμού σήμερα, έκανε τα μέλη της οικογένειας να ενδιαφέρονται περισσότερο για την υλική ευτυχία.
  • β) Ζητούν την οικονομική ανεξαρτησία, με αποτέλεσμα την χαλάρωση του οικογενειακού δεσμού.
  • γ) Τα παιδιά ανεξαρτητοποιούνται πολύ γρήγορα και έτσι η σημερινή οικογένεια, χάνει πολύ πιο γρήγορα τα νέα μέλη της.
  • δ) Η τυποποίηση και η μηχανοποίηση της ζωής, εισχώρησε στην οικογένεια και έκανε τις σχέσεις των μελών ψυχρές.
  • ε) Επίσης η χαλάρωση της κοινωνίας εν γένει, γίνεται γνώρισμα της μοντέρνας οικογένειας.

Read more: Σχεδιάγραμμα οικογένεια

Κοινωνία

1societyΆρθρα που σχετίζονται με κοινωνικά θέματα.

Επιστήμη

Άρθρα που σχετίζονται με επιστημονικά θέματα. . .

Εκπαίδευση

Άρθρα που διαπραγματεύονται εκπαιδευτικά θέματα. . . 

Πολιτισμός

Άρθρα για την κουλτούρα και τον πολιτισμό. . .